Nu boete aflossen vs later niet aftrekbaar
De hypotheekrenteaftrek mag dan wel niet gesneuveld zijn in de plannen maar dat betekent helemaal niet dat die blijft bestaan! Een vreemde conclusie misschien maar wie goed tussen de regels leest, ziet dat het belastingstelsel herzien zal worden (zie artikel daar over).

Verder weten we dat Brussel zich actief bemoeit met de hypotheekrenteaftrek (die men namelijk te hoog vindt) en een aanpassing (afschaffing) als wisselgeld zal eisen als er door Nederland steun gevraagd wordt, bijvoorbeeld een beroep gedaan wordt op het Corona-steunfonds.

En er zijn in regeringskringen actieve liefhebbers van het overhevelen van de lening naar box 3. Dus de schuld (hypotheek) wordt dan verrekend met de waarde van het huis en andere vermogensbestandsdelen

Even terug naar de hypotheekrenteaftrek, als die sneuvelt is het te laat maar tot die tijd kan het de moeite meer dan waard zijn om uw hypotheek met hoge rente om te laten zetten naar een lage rente.

Want de hoge rente nu afkopen kan tegen een aftrekbare boete. De nieuwe hypotheek heeft dan een rente die laag is en mogelijk niet meer aftrekbaar in de toekomst.

Wij kijken graag even mee hoe dit voor u kan uitpakken.