Wel of niet verhuizen, groter of kleiner wonen, verduurzamen of niet? Vragen die de huidige huizenkoper bezighouden. Over die laatste vraag is nu wel wat meer te melden. Waar voorheen de klimaatcrisis in min of meerdere mate werd beleefd, heeft de stijging van de gasprijzen iedereen zo langzamerhand wel overtuigd.

En als je denkt dat de prijzen snel omlaag gaan; de laatste voortekenen wijzen eerder op een nóg verdere stijging tegen de winter. We moeten verduurzamen, onafhankelijk van Rusland worden of simpelweg het huishouden betaalbaar houden. Allemaal genoeg redenen om beter te isoleren, want dat is de makkelijkste manier van besparen.

Behalve isoleren gaat het dan uiteraard ook over goedkoper warmte opwekken: hoe minder dat kost hoe betaalbaarder het wordt. Samen zorgen ze voor een forse verlaging van het energieverbruik en dus de maandlasten. Maar voordat het zover is moet er wel geïnvesteerd worden en gelukkig kan dat op veel manieren betaalbaar worden gemaakt; subsidies, speciale leningen en last-but-not-least een speciale verhoging van de hypotheek. Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn? Wij helpen je meerekenen.